Category Archives: Projects

Etchells Primary School

We were asked by Stockport Council back in August 2015 to supply, install and fit out 2 no modular buildings for double classrooms which were to replace the existing 3 temporary classroom building at the rear of the main school with our 2 new relocatable classroom buildings consisting of 6 bays to be in approximately the same position as the original. Below are photo’s from the start to completion at the beginning of October 2015.

IMG_6424  IMG_6431

in progress 1  in progress 2

Final photo 1  Final photo 2

internal 1  internal 2

11027505_884842374928635_4359899605123048239_n

Two new classrooms for St Thomas Primary School, Stockport

One of our latest projects here at Eurolink is the work at St Thomas Primary School in Stockport.

The brief for this school was to create additional space for classrooms whilst refurbishment works are carried out within the main school.

We have had two existing classrooms at our site at Railway Sawmills. They have been modified to suit the schools requirements by creating additional bays. The classrooms have now been installed at the Stockport site and further work is now being completed.

The two 3 bay classrooms have been installed adjoining each other but not linked together. Each classroom has level access to all entrances and exits from the existing school playground.

The work will be completed before the pupils return to school in September. Here is our progress with the project so far:

11800557_881606435252229_1854617317879234654_n

Daisy Chain Nursery

Refurbishment work at Daisy Chain Nursery, Queens Way South, Kirkburton.

Proprietor, Liz Bradbury who recently purchased the premises and existing nursery business has commissioned us to carry out various refurbishment works to the exterior and interior of the former church building.

The frontage will benefit from a new aluminium main entrance door, new double glazed windows and natural ship-lap cedar boarding to clad over the existing brick work.

Internally there will be new toilets, a new sleep room for the babies and dividing walls removed to enlarge existing area. All this work has been finished with new floor coverings and decorations as required.

Take a look at before photos:

Here is our progression so far:

11753687_877158789030327_2459153023308065267_n

Denby C.E (VA) First School

One of our latest projects is our work on Denby C.E First School, Goose Green, Upper Denby.

Due to the increase in pupil numbers, Eurolink have been appointed to increase the hard-play area for the children & provide off-road parking for staff.

We have been involved from the start helping with design & planning, providing the required drawings and information for submission to Kirklees MC Planning Department.

The School will benefit from two new marked playing courts, extended play area and a tarmac path for the existing vegetable garden and field.

The staff now have off road parking for up to 9 cars from the existing entrance to the field. We have incorporated a sustainable urban Gridforce Drainage System to help manage surface water run.

The final touches are due to be completed before the return to school for the new September Intake.

View the gallery here:

11707628_870352589710947_9100574407153293980_n

Holmfirth High School ‘The Lookout’ Grand Opening

 

Over the past few months, our team have been constructing a building at Holmfirth High School, called ‘The Lookout’.

The Lookout is a learning space that will be hired out to the local community and businesses as a venue to hold courses, training days and events. We were recommended to the school by a previous client after they had been let down by a contractor. The school not only needed somebody to match the planning criteria, specification and budget but also meet their fast approaching delivery date.

The 57 square meter teaching space, required to enhance the schools outdoor allotment area, had to be designed and manufactured to ensure it complimented it’s proposed new tree lined woodland surroundings. The client wanted to give the appearance of a traditional log cabin complete with pitched roof and timber clad construction. The aim of the design was to ensure the full use of the indoor/outdoor teaching space could be appreciated and they could ‘bring the outside in’.

The units were constructed off site then craned into place during the holiday from the main entrance. Although the site was quieter than usual, the site remained fully functional and we were working against the clock to ensure minimal disruption to the school and the Hey day’s children’s nursery.

11057865_870353033044236_3151755656496772446_n

Last Tuesday (7th July), we were invited to attend the grand opening of ‘The Lookout’, where the new building was opened by the Mayor of Kirklees. Along with this, we donated a tree which takes pride place in the garden! It was a proud day for us here at Eurolink and brilliant to be part of it all!

11403077_870352486377624_2868324733759152507_n

It has been a great privilege to work with the school, and it is a brilliant accomplishment to provide a venue that will benefit the local community for the foreseeable future.

Holmfirth High School bringing the outside in

We were recommended to school by a previous client after they had been let down by a contractor who was due to start works. The school not only needed somebody to match the planning criteria, specification and budget but also meet their fast approaching delivery date.
The 57 square meter teaching space required to enhance the schools outdoor allotment area complete with WC and kitchenette had to be designed and manufactured to ensure it complimented it’s proposed new tree lined woodland surroundings.
The client wanted to give the appearance of a traditional log cabin complete with pitched roof and timber clad construction. One of the main criteria was 2 sets of complete bi-fold doors on one 9.6 meter elevation to ensure they could be opened up to bring the outside in, and the full use of the indoor/outdoor teaching space could be appreciated.
We were then able to put further finishing touches in such as air-conditioning, energy efficient internal and external lighting, pre finished plasterboard and vinyl floor covering.
A steel framed recycled modular structure was utilised and underwent a full refurbishment programme, finished externally with natural cedar ship lath boarding. The units were craned into place during the holiday from the main entrance. Although it was less busy the site remained fully functional and we were working against the clock to ensure minimal disruption to the school and the Hey day’s children’s nursery.

 

Image 10Image 2Image 8Image 11

Record breaking building work by Eurolink

Hundreds of school children are enjoying snug new classrooms thanks to record-breaking building work over the summer holidays by Huddersfield firm Eurolink Construction Services.

Seven schools in Stockport, Greater Manchester, badly needed more classroom space but it was important that the children’s education wasn’t interrupted while the work was carried out. So in June Eurolink, based at the Link Business Park in Meltham, was invited to help.

Eurolink refurbishes and installs portable classrooms and has long experience in working in schools. The family firm has recently worked with Jitterbugs and Tiddywinks nurseries in Huddersfield, and Holmfirth High School

Eurolink Director Michael Stancliffe said: “We were asked by Carillion Stockport in May if we could provide 17 temporary classrooms in just over four weeks in July and August during the summer break.

“Because we have a great deal of experience in this work, and because we understand the needs of schools, we agreed to come on board and work with the council?

“We had up to forty people working around the clock to ensure this scheme was delivered on time to specification. Because we have built up very strong relationships with contractors and suppliers over our 21years in business, we were able to provide the children with snug, safe classrooms for their first day back in September.

“We provided space for 500 children, using fully refurbished recycled buildings. Our previous contracts for Stockport over the last 10 years have been testament to our ability to perform to strict specification and contract deadlines, and we pride ourselves on offering good value for money by refurbishing high-quality re-cycled buildings.

“At £1.5million this is the largest contract we have ever been awarded – and to be completed over the shortest summer break time of four and half weeks!”

All the buildings were fitted with new carpet and vinyl, suspended ceilings, interactive whiteboards and sound systems, energy efficient lighting, fire and security alarms, cloakrooms, work stations, stores and shelving, aluminium framed doors and upvc windows. Main contractors BE Boys were responsible for groundworks, mains services, heating and school building works.

Where required, classrooms were linked to the main school buildings with timber-framed walkways and steps, ramps and landings were built.